Сувенири

Претставени се богот на љубовта заедно со неговата сакана Психе, божицата на душата. Пред да стане бесмртна нејзината ненадминлива убавина предизвикала...

Меѓу најубавите теракотни фигурини откриени во Стоби е претставата на Ерос на бик. Ерос е син на божествениот пар Афродита и Арес, бог на љубовта, убавината...

Коњаникот во Стоби е една од ретките теракотни фигурини која не може со сигурност да се атрибуира на одредено божество. Во антиката, се среќаваат скулптури и...

Advertisement

© 2010 Stobi | Powered by Seavus

Контактирајте нè на +389 43 251 026