Сувенири

Ерос, исконското божество на љубовта, страста и сексот претставува чест мотив во античката уметност. Познат е и како Амор (Љубов), а неговиот пандан во...

Светилка со претстава на був кој стои на гранка. Бувот се поврзува со божицата на војната, остроумноста, знаењето и занаетите, Атена. Во литературата, Атена...

Светилка со претстава на Дионис, богот на виновата лоза и виното. Сите детали на светилката, голата и помалку феминизирана претстава на божеството,...

Stobi Workshops and Field School

Advertisement

© 2010 Stobi | Powered by Seavus

Контактирајте нè на +389 43 251 026