Сувенири

270 ден.

Светилка со претстава на гладијатор во пол­на опрема, произведена во италските работилници. На дното е втиснат печат со името на мајсторот IVNI ALEXI.  Откриена е во гроб на За­­падната некропола во Стоби. Све­тил­ката треба да му го осветлува патот на покојникот во под­зем­ни­от свет.

 

 

Комерцијална копија

Advertisement

© 2010 Stobi | Powered by Seavus

Контактирајте нè на +389 43 251 026