Сувенири

Петелот уште се нарекува и птица на сонцето, тој го најавува новиот ден. Секое утро со кукурикање го поздравува сонцето, симболизирајќи ја победата на денот...

Медалјони со различни мотиви од светилките откриени на Стоби во две димензии.

50 ден./100 ден.Нарачајте

Тропалки, змејови, топки, јажиња за скокање и глинени коњчиња се само дел од омилените играчки на децата во римско време. Во Стоби се откриени 3 тропалки во...

Stobi Workshops and Field School

Advertisement

© 2010 Stobi | Powered by Seavus

Контактирајте нè на +389 43 251 026