Сувенири

330 ден.

Тропалки, змејови, топки, јажиња за скокање и глинени коњчиња се само дел од омилените играчки на децата во римско време. Во Стоби се откриени 3 тропалки во форма на бебе кое лежи во лулка. Со самото нишање на лулката тропалката предизвикува звук.

Macedonia Timeless

Advertisement

© 2010 Stobi | Powered by Seavus

Контактирајте нè на +389 43 251 026