Новости

Зголемен бројот на посети на Стоби во однос на 2010

мај, 16 2011 | Ioannes Stobaeus

 

Во текот на Април 2011, Националната установа Стоби евидентираше вкупно 1137 посети на археолошкиот локалитет, што е за 39 проценти повеќе од минатогодишните 699 посети во истиот месец. Посебно се забележува зголемување на посетите за празниците, па така за Велигден и 1 – ви Мај во 2010 година Стоби го посетиле 415 лица, додека за истите празници во 2011 година на Стоби се регистрирани 832 посети што претставува зголемување од 51 процент.

 

© 2010 Stobi | Powered by Seavus

Контактирајте нè на +389 43 251 026