Новости

Промоција на монографијата Inscriptiones Stoborum

октомври, 04 2013 | Ioannes Stobaeus

 

Националната установа Стоби ја има честа да ја информира јавноста дека во среда, на 09.10.2013 година, во 12 часот, во Куршумли ан во Скопје ќе биде промовирана книгата INSCRIPTIONES STOBORUM од Славица Бабамова, како прво дело од серијата монографии во рамките на Студии за старините во Стоби. Книгата претставува корпус на сите досега објавени и новоткриени натписи од локалитетот.

 

Промотор на монографијата е академик Вера Битракова Грозданова.

© 2010 Stobi | Powered by Seavus

Контактирајте нè на +389 43 251 026