Новости

Отворање на изложбата „Археолошка Македонија 2011“

декември, 28 2011 | Ioannes Stobaeus

 

На 28.12.2011 година во 19 ч., во Музејот на Македонија ќе биде свечено отворена годишната изложба „Археолошка Македонија 2011“, каде што ќе бидат изложени различни артефакти откриени на археолошките локалитети изминатава година. Изложениот материјал од Стоби потекнува од два хеленистички гроба од 2 век п.н.е. откриени при истражувања во куќата на Перистерија, два гроба од крајот на 1 век п.н.е откриени на Западната некропола и од населбинските слоеви документирани под мозаикот во Куќата на Перистерија и под подот на Куќата со триклиниум.

© 2010 Stobi | Powered by Seavus

Контактирајте нè на +389 43 251 026