2010 Амбасадорски грант за заштита на културно наследство

 

На 27.09.2010, амбасадорот на САД, г-н Филип Рикер и министерката за култура, г-ѓа Елизабета Канческа Милевска потпишаа грант од Амбасадорскиот фонд за заштита на културното наследство во вредност од 72 600 долари. Средствата се наменети за конзервација на фреските од старата Епископска базилика (4 век). Ова е воедно најстарото христијанско ѕидно сликарство во Р. Македонија. Фото

© 2010 Stobi | Powered by Seavus

Контактирајте нè на +389 43 251 026